Vepřové maso -
Vepřové na žampionech, s kapustou, v mrkvi či rizoto jsou pravidelně na našem jídelníčku. Recepty na přípravu vepřového masa dušeného, pečeného i vařeného vás zajisté osloví a pomohou s přípravou.
Recept : Pravá albánská musaka | ...
/ Světová kuchyně / Albánie / hlavní jídlo / Pravá albánská musaka. ... Oloupané, na drobno nakrájené cibule a mleté maso osmahneme na rozehřátém másle, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka 2. Přidáme rajčata, na drobno naseka
Albánci v Řecku [Hospodářská a kulturní studia (HKS)]
Albánská ekonomika je částečně závislá na remitencích získaných od albánských emigrantů, žijících mimo jiné i v Řecku. V současné době se však dá zaznamenat jejich prudký pokles, což také naznačuje, že značná část albánských emigrantů se vrátilo zpět
COOP Rádce 1/2010: Albánská kuchyně
Osmahneme na másle a vložíme do jiného hrnce. Na pánev přidáme česnek a mouku, mícháme, až mouka zrůžoví. Takto osmahlou hmotu přidáme do hrnce s masem a zalijeme vínem a vodou. Šťávu dobře rozšleháme, aby se mouka rozpustila, a dáme na mírný oheň, a
albanská kuchyně
speciality místní kuchyně, skopové maso na grilu či roštu, jogurt s medem a různé druhy salátu. ( Llogarský průsmyk – fakultativní Spiš Original Borovička albánská 38% 8x1L - Borovičky
NAŠE KUCHYNĚ -
1 kus cibule 125 ml smetany ( na vaření) 4 stroužky česneku,sůl,majoránka,drcený kmín. V pánvi vyškvařím slaninu, nakrájenou na kostky. Přidám oloupanou,nadrobno nakrájenou cibuli, nechám zpěnit, vložím očištěná játra nakrájená na kousky a podusím do
Albánská kuchyně – COOP Club
Albánská kuchyně Typická albánská jídla Typickou albánskou specialitou je ferges (hustá papriková smetanová omáčka s dušenými vnitřnostmi a masem). Skopové maso je zde opravdu oblíbené a podává se často v horké kameninové nádobě jako conlek
Balkánská kuchyně | Kuchařka, vaření, recepty na dobré jídlo
Hlavní jídlo je obvykle grilované maso, nebo ryba. K němu se podávají saláty, chléb, či kukuřice.Vaří se i čobanac, který je podobný guláši, také srbská fazolová polévka. Rybí paprikáš, kterým se zalévá cibulová-paprikový základ připravený na sádle n
Albánská kuchyně - Howling Pixel
Tato kuchyně se liší ve vnitrozemí, kde je spíše chudá, a na pobřeží, kde je bohatá. Čím více geograficky na východ, tím je patrnější orientální vliv v kuchyni. Důraz se klade jak na to, co přijde na stůl, tak i na pohostinnost lidí.
GASTROZÁVISLÁK: Albánská kuchyně
Maso a ryby se koření klasickými středomořskými bylinkami jako tymián, oregano, černý pepř, máta, bazalka a rozmarýn. Často však připravovaná jídla bývají jednoduchá a používá se jen jeden druh koření. Tradiční albánská kuchyně využívá na doplnění ma